Hogyan válasszunk megfelelő fűmagot?

Lassan visszatér a tavasz és vele együtt eljön a kertészkedés ideje. A tavaszi munkákkal folytatódik a természet örök körforgása.

A kertbarátok számára lehetőség nyílik a parkfüvek és az új gyepek telepítésére vagy felülvetésére (Felújító fűmag).  Időszerű teendőink közé tartozhat a gyepszellőztetés, a tápanyagpótlás – műtrágyázás (Pázsitvitamin, Vitál+), az első nyírás és a tavaszi öntözés is. Év közben nagyon fontos pázsitunk megfelelő ápolása. A fűnyíró szezon előtt nézessük át gépünket. Az éles késekkel, pengékkel elkerülhetjük a fűszálak roncsolását. Az ápolást megelőző első és legfontosabb feladatunk az alapos tervezés, a minőségi vetőmag kiválasztása. Vetés előtt fel kell mérni, mekkora területen és milyen célból füvesítünk. Az egyszerűbb gyepfelületektől az impozáns parkfüvekig mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A választást három fő termékcsoportunk segíti: Hobby garden, Magic garden, Profi garden.

Kertünk adottságait, klimatikus viszonyait és saját időnket célszerű figyelembe venni tervezéskor. Lassan növő termékünk – a Relax – ritkább nyírás mellett is szépen díszít. A hétvégi házaknál, nyaralóknál ritkábban kertészkedők jó választása a szárazságtűrő Kentaur keverékünk lehet. Nagyobb kertekben, ahol a virágágyások, cserjék, facsoportok és egyéb kiültetések miatt a pázsitok kevesebb fényt kapnak, az árnyéktűrő Lugas jelenti a megoldást. Cégünk nem csak a hobbi, hanem a professzionális felhasználók részére is biztosít fűmagokat, fűmagkeverékeket. Termékpalettánk az átlagos házi kertektől, udvaroktól egészen a játszóterekig, parkokig, golf (Champion golf) és sportpályákig (Stadion sport) ível. Kínálatunkat a speciális keverékek egészítik ki, melyeket kimondottan a közületi zöldfelület fenntartók igényei alapján fejlesztettünk ki. Ezek a termékek a rézsűknél, töltéseknél, utak szegélyénél, meddőhányóknál, bányáknál és rekultivációs területeknél érvényesülnek.  Fűmagkeverékeink fajösszetételeit, pontos arányait és kiszerelési egységeit keresse honlapunkon. Korábbi anyagaink fontos információkat tartalmaznak. Ápolási segédletünk (Tavaszi teendők a gyeppel) és a nagy sport fűmagkeverék teszt segíti döntésünket.

Ha további kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal.

2019.02.12.